Wat zijn infraroodsaunas en waarom zijn ze zo populair?

Geplaatst op 06-12-2022

Infraroodsaunas zijn steeds populairder geworden als een manier om te ontspannen en te profiteren van de gezondheidsvoordelen van sauna's. Infraroodsauna's werken door middel van infraroodstralen die diep in het lichaam doordringen en de bloedcirculatie verbeteren, wat kan leiden tot een aantal gezondheidsvoordelen.

Ten eerste kan het gebruik van infraroodsauna's helpen om het immuunsysteem te versterken. De warmte van de infraroodstralen kan de bloedcirculatie verbeteren, wat kan leiden tot een verhoogde productie van witte bloedcellen die het immuunsysteem versterken. Dit kan helpen om het lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkers en kan het herstel van ziekte verbeteren.

Daarnaast kan het gebruik van infraroodsauna's ook helpen om stress te verminderen en de stemming te verbeteren. De warmte van de infraroodstralen kan het lichaam helpen om endorfines, de stofjes die verantwoordelijk zijn voor het geluksgevoel, te produceren. Dit kan leiden tot een gevoel van ontspanning en welzijn, wat kan helpen om stress te verminderen en de stemming te verbeteren.

Bovendien kan het gebruik van infraroodsauna's ook helpen om pijn te verminderen. De warmte van de infraroodstralen kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en kan ook helpen om ontstekingen te verminderen. Dit kan leiden tot vermindering van pijn, vooral bij chronische pijn zoals artritis en fibromyalgie.

Ook kan het gebruik van infraroodsauna's helpen om de huid te verbeteren. De warmte van de infraroodstralen kan helpen om de huid te verwijden, wat kan leiden tot een verbeterde bloedcirculatie en een betere opname van voedingsstoffen door de huid. Dit kan helpen om de huid te verstevigen en te verjongen en kan ook helpen om huidproblemen zoals acne te verminderen.

Tot slot kan het gebruik van infraroodsauna's ook helpen om af te vallen. De warmte van de infraroodstralen kan het metabolisme verhogen, wat kan leiden tot een verhoogde vetverbranding. Dit kan helpen om af te vallen en kan ook bijdragen aan het verbeteren van de algehele gezondheid.